סדרת מפגשים, אנו – מוזיאון העם היהודי בשיתוף עם הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה, תשפ”ד, 2024-2023
ימי רביעי, בין השעות: 20:00-16:30
עורכת הסדרה: רבקה אדרת | טלפון: 03-7457908 מייל: rivka@anumuseum.org.il
מחיר: 830 ₪
תכנית הסדרה:
*שימו לב, בשל המצב חלים שינויים בתכנית, נפרסם אותם בדף זה. אם לא יתאפשר קיום מפגשים במוזיאון, נקיים אותם בזום*
29.11.23
- החלום האירופאי – “יום אחד בשנת 2016 קיבלתי אימייל מעורך דין גרמני מבוגר מברלין. באימייל נפרש בפניי אוסף של ציורי אמנות שנגזלו מסבי וסבתי בזמן מלחמת העולם השנייה. וכך יצאתי למסע חיפוש אחר יצירות האמנות, מלווה בעורך הדין שלחם בוורמכאט, בתמימות ונחישות להביא לכך שהצדק ינצח. הצטרף אליי למסע רוברטו גרץ, לסבו היה אוסף של 250 יצירות אמנות”. הסרט הוא מסע אל עולמם התרבותי והאמנותי של יהודי ברלין טרום מלחמת העולם השנייה, אל החלום האירופאי ושברו. מפגש עם יוצרת הסרט – מולי לנדסמן.
20.12.23
- “אודסה – תל-אביב: ספרות עברית ואמנות אוניברסלית“: סיור בתערוכה החדשה במוזיאון אנו עם האוצרת לסיה וויסקון ועם רכזת תוכניות במוזיאון, רימה אוסמנוב.
- מראות ודמויות באודסה בשנות ה-20 וה-30 של המאה העשרים – מבט קולנועי – רבקה אדרת.
3.1.24
- וישניאק – כשרומן וישניאק החל לצלם את הקהילות היהודיות במזרח אירופה הוא לא ידע שהוא מתעד רגעים אחרונים לפני חורבן. וישניאק, שהתעניין בו זמנית בביולוגיה, בפיזיקה ובתולדות האמנות, היה מחלוצי הצילום המיקרוסקופי ומן הראשונים שהשתמשו בצילום ככלי תיעודי. בתו של וישניאק ונכדיו מספרים את הסיפור המשפחתי של מי שנהפך לאחד מצלמי הטבע הנודעים בעולם. בסרט מוצגים צילומיו המרהיבים למגזין “לייף”, לצד צילומים כובשי לב של החיים בעיירות יהודיות ערב השואה. מפיקים ראשיים: ננסי ספילברג, אורי אייזן, מירית אייזן, קרן משפחת טאוב, קרן מימוניידס. מפגש עם יוצרת הסרט – לורה ביאליס.
10.1.24
- התזמורת – הסרט מביא לראשונה את סיפור תחנת הרדיו “בית השידור הישראלי”, שהפכה להיות קול ישראל בערבית. התחנה הוקמה עם קום המדינה ועליית היהודים מארצות ערב. לכאורה היתה זאת תחנת רדיו ששידרה חדשות ושירים בערבית, אך בפועל השידורים שימשו את הממשל לתעמולה, לוחמה פסיכולוגית והעברת מסרים למרגלים בארצות ערב. עד מהרה הפכו השידורים לאיום אימתני שהסעיר את שליטי העולם הערבי. מפגש עם יוצר הסרט – עופר פנחסוב.
7.2.24
- 50 שנה למלחמת יום כיפור: סיפור המלחמה בקולנוע הדוקומנטרי – ד”ר שמוליק דובדבני.
- א קיצער – מחזור שני של הפרוייקט: מקבץ סרטים אשר נוצרו ע”י יוצרות חרדיות ומביא תמונות מחייהן. מפגש עם היוצרות.
28.2.24
- שלושתנו – זוג חרדי צעיר, הורים לילד אוטיסט, נקרעים בין ההשתייכות לקהילה החרדית ובין הרצון להעניק לבנם אפשרות להשתלב בחברה. הם יוצאים אל מחוץ לגבולות הקהילה הסגורה, חולמים על ההכלה והקבלה שימצאו בחוץ. בדרך הם נאלצים לבחון את הזוגיות שלהם, את אמונתם ואת הבחירות שהתקבלו עבורם. זהו תיעוד אינטימי וכן של זוגיות מורכבת והורות מאתגרת בתוך חברה שמרנית. מול המצלמה מתרחשת טרנספורמציה דתית ותרבותית של משפחה המחפשת את מקומה בעולם. מפגש עם יוצרת הסרט – הניה ברודבקר.
13.3.24
- המדרשיה – סיפור עלייתה ונפילתה של “המדרשיה”, ספינת הדגל של הציונות הדתית בישראל, “אם הישיבות התיכוניות”. המוסד החינוכי נוסד לפני קום המדינה והעמיד אלפי תלמידים איכותיים שהתברגו בכל מוקדי הכוח במדינת ישראל. זהו גם סיפורו של בית ספר שבתהליך מורכב ומפתיע, שינה את פניו בשנותיו האחרונות והפך מתיכון אליטיסטי ומפואר – למקום בו הכאוס, האלימות, היופי והחסד משמשים בערבוביה. מפגש עם יוצר הסרט – טל בכר.
20.3.24
- “ענבל פרלמוטר – אם זה נגמר” – ענבל פרלמוטר היתה לאייקון עוד בחייה הקצרים, מפריצתה המטאורית לתודעה כסולנית להקת “המכשפות” ועד למותה הטראגי בתאונת דרכים בגיל 26. שנים אחרי מותה, נחשפים לראשונה יומניה האישיים, קטעי ארכיון נדירים, ומפגשים אינטימיים עם מי שהיו הקרובים אליה ביותר. חלקם לא ידעו על עוצמתה של חיית החושך שמאחורי הפיה הטובה. הסרט צולל אל נפשה של יוצרת פורצת דרך וחסרת פשרות, שצללה לתהומות והותירה את חותמה על המוזיקה והתרבות בישראל. מפגש עם יוצרות הסרט – שרון לוזון ואביגיל שפרבר.
27.3.24
- “זוכרים את מרקש” – שיתוף פעולה היסטורי בין סטודנטים לקולנוע במכללת ספיר וסטודנטים במרוקו מאוניברסיטת מוחמד השישי בבן גריר ליד מרקש – הפקת סרטים דוקומנטריים על המלאח במרקש. מפגש עם פרופ’ סמי שלום שטרית.
- אז’י איימה (בואי אימי) – “זהו סיפור מסעי בתוך מסעה של אמי, יקוט, ממחוזות צעירותה במרוקו אל עיירת העולים אשדוד ואל ישראל בכלל. מסע בין תרבויות ובין דורות וגם בתוך היחסים המורכבים בינינו”. אימו של הבמאי יוצאת למסע ברחבי הארץ בעקבות דמויות מתוך תמונת מחזור של ביה”ס היסודי בו למדה בעיירה המדברית באיזור תפילאלת במרוקו. מפגש עם יוצר הסרט – פרופ’ סמי שלום שטרית.
10.4.24
- נתניזם – 70 שנה אחרי שנשלח כחייל אמריקאי לשמור על בכירי הנאצים שעמדו למשפט בנירנברג, נתן הילו אינו מסוגל להפסיק לצייר את זיכרונותיו. הילו, בן למשפחה יהודית מסוריה שהיגרה לארה”ב, זוכר היטב תקופה זו אשר שינתה את חייו. יעידו על כך ציוריו והטקסטים המלווים אותם – יצירות נדירות שלא הצליחו להקנות לו מקום בעולם האמנות. אבל מה באמת קרה שם בנירנברג? האם יתכן שהזיכרונות המוחשיים כל כך מתעתעים בו? מפגש עם יוצר הסרט – אילן גולוד.
8.5.24
- פסיפס קולנועי – מאוצרות אוסף הסרטים של המרכז לתיעוד חזותי ע”ש אוסטר במוזיאון אנו – רבקה אדרת.
- ג’אדו – שואה במדבר – יוסף דעדוש נשלח יחד עם 3,000 מיהודי העיר בנגזי למחנה הריכוז ג’אדו בלב המדבר הלובי. במחנה הוא סיכן את חייו וכתב בסתר יומן שתיאר את החיים שם. במשך שנים הוחזק היומן נעול בארון אותו אסר יוסף לפתוח עד לאחר מותו. הסרט הינו סיפור על גיבור שנאבק על ההכרה של מדינת ישראל בשואת יהודי לוב ומצד שני הסתיר אותה מילדיו. מפגש עם יוצרת הסרט – שרון יעיש ועם המנהלת האמנותית – ארית גורדון.
29.5.24
- סוף עונת האהבה – אחרי 55 שנות נישואים, גאולה (75) הודיעה לבעלה אריק (77) שהיא רוצה להיפרד. קבלן שיפוצים הוזעק לבנות קיר שחילק את בית המשפחה לשניים. כל אחד מבני הזוג עבר להתגורר ביחידה משלו. הבמאי מפנה את המצלמה אל הוריו, חברי קיבוץ, בכדי להבין מה קרה לאהבה שלהם. מדוע החליטו על הפרידה וכיצד נראים החיים משני צידי הקיר. סיפור האהבה הכושל הופך למסע משפחתי וחברתי, מצחיק מרגש וכואב, על סודות ועלבונות, על זוגיות והורות. מפגש עם יוצר הסרט – שי גל
5.6.24
- הצגת סרטה החדש של לינה צ’פלין – יפורסם – מפגש עם הבימאית.
19.6.24
- סרט בתהליך הפקה – יפורסם בהמשך
- האקדח – שעיה (30) נשוי למוריה ואבא למעין. המשפחה מתגוררת במעלה אדומים. הוא נושא עימו אקדח צמוד כל העת. תוך כדי ההתלבטויות שלו האם לחדש את רישיון הנשק יוצא שעיה למסע בירור בנוגע לחרדותיו והשפעותיהן על משפחתו. זהו סרט על גבריות, על שרשרת דורות של סבא, שהוא אבא לבן, שהפך לאבא. מפגש עם יוצר הסרט – שעיה צ’סנר (מעלה בית הספר לקולנוע וטלוויזיה).
- חזירי עירך – תחת הנהגה חדשה בעיריית בחיפה, חזירי הבר מגיעים בהמוניהם לעיר והופכים אותה לזירת מאבק סוערת. לאורך 4 שנים מתעד הסרט את הפרשה, בה באות לידי ביטוי תפיסות עולם, פחדים, געגועים, ושאלות על היחסים בין הטבע לטבע האדם. מפגש עם יוצרת הסרט – רוני אבני (מנשר לאמנות).