באנר עם צבא
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

עם ישראל חי – מוסיקה יהודית- מהקלאסי ועד הכלייזמר- סדרת מוזיקה החוגגת את המוזיקה היהודית דווקא עכשיו. בירושלים החל מה 17.12

יום א’ 17/12- להקת מריאצ’י ירושלים- “ערב מקסיקני”

יום א’ 24/12 – אנסמבל חיבה והסולן דניאל סעדון במופע “חיבת הפיוט”
יום ד’ 27/12 – נגני תזמורת הרחוב הירושלמית – “קלאסית עם נשמה יהודית”
יום א’ 31/12 אמיל אייבינדר ולהקתו – כליזמר חובק עולם
כל המופעים יתקיימו באודיטוריום מרכז מורשת מנחם בגין
רח’ ש.א. נכון 6 ירושלים (חנייה בחניון גן הפעמון)
כרטיסים  95  בטיקצ’אק טל 6565*
25% מההכנסות ייתרמו לשיקום יישובי העוטף
כתשובה לפוגרום הנורא שנערך בתושבי עוטף עזה ולגל האנטישמיות בעולם
עמותת “העולם המרהיב של המוזיקה היהודית” בחרה להעלות סדרה של מופעי מוזיקה יהודית מגוונים – מהקלאסי ועל לכלייזמר בעיר הבירה ירושלים.
מהי מוזיקה יהודית? אנציקלופדיה יודאיקה בחרה את ההגדרה של הפילוסוף קורט סאקס איתה פתח את הקונגרס הבינלאומי הראשון למוזיקה יהודית, בפריז 1957.
“מוזיקה יהודית היא מוזיקה הנוצרת על ידי יהודים, עבור יהודים, כיהודים” ואכן יש יריעה רחבה של סגנונות מוזיקליים אותם הביאו לארץ היהודים מכל קצוות תבל אחרי אלפיים שנות גלות.
העמותה “העולם המרהיב של המוזיקה היהודית” שמה לה למטרה לפרוש בפני הקהל הרחב את מגוון הסגנונות של המוזיקה היהודית וכך להביאה לקדמת הבמה בישראל.
מאז החלה לקיים קונצרטים בבתי-כנסת, חשפה העמותה עשרות הרכבים שונים.
היזם ויו”ר העמותה יעקב פישר מחפש תמיד הרכבים חדשים, וטרם אירח את אותו ההרכב פעמיים.
הסדרה הקרובה תתקיים באודיטוריום מרכז מורשת יהדות בגין בירושלים ותציג מוזיקה קלאסית בהשפעות יהודיות, מוזיקת כלייזמר, פיוטים וגם מוזיקה יהודית מקסיקנית בסגנון “מריאצ’י” בביצוע תזמורות והרכבים ירושלמיים.
מריאצ’י הוא סגנון מוזיקלי שהתפתח בגואדלחרה, חאליסקו (מקסיקו) המשלב חצוצרות וכינורות עם כלי פריטה ייחודיים וגם תלבושת מסורתית וכובעי סומבררו.*
להקת מריאצ’י ירושלים בניהולו המוזיקלי של יוחנן פרץ מנגנים מוזיקה יהודית בסגנון מריאצ’י ומשיקים צליל חדש וטרי שמגביר את הקשר בין שתי התרבויות דרך הכלים האופיינים של המריאצ’י.

לרפרטואר המקסיקאי החי והשמח הם מוסיפים קלאסיקות כמו “אני אשתגע”, “הללויה” (של ליאונרד כהן), “שלום עליכם” ועוד, כשהם מעניקים למוזיקה היהודית המסורתית טעם מקסיקני מעניין.

אנסמבל חיבה מביא לקדמת הבמה את היצירה היהודית-המזרחית המקורית, ואת המוזיקה השורשית ממגוון עדות ישראל מהמזרח. חברי האנסמבל מנגנים בכלי מוזיקה מודרניים ומסורתיים, מארחים מוזיקאים ישראלים מגוונים ומבצעת יחד איתם עיבודים מקוריים וייחודים לפיוטים ולשירים ישראלים אותנטיים. האנסמבל הוקם ומנוהל על ידי המוסיקאי, הפייטן ונגן הקאנון והעוד, אלעד גבאי: האנסמבל יארח את הפייטן דניאל סעדון, שהתחנך על שירת הפיוטים היהודית של אביו החזן בבית הכנסת, ובחר למזגה כפי שאף זמר טרם עשה, בתוך לחנים ערבים וטוניסאים.
תזמורת הרחוב הירושלמית היא תזמורת קאמרית מקצועית הפועלת לחשיפת המוסיקה הקלאסית לקהלים חדשים על ידי נגינה בחללים לא קונבנציונליים ובמקומות ציבוריים.
בסדרה, אנסמבל מנגני תזמורת הרחוב הירושלמית, ייכנס מהרחוב לאולם ויבצע קונצרט שכולו מוזיקה אמנותית קלאסיות מגוונות שבכולן ניכרת השפעה יהודית- החל מהכליזמר, דרך נעימות ישראליות ועד למוסיקה ארצישראלית קלאסית אמנותית. יצירות מאת: ארנסט בלוך, פאול בן חיים, יהויכין סטוצ’בסקי וסרגיי פרוקופייב, הנודע כאחד המלחינים החשובים של המאה ה-20 וגם היחידי בקונצרט זה שאינו יהודי מבין המלחינים.
אמיל אייבינדר הוא מנגני האקורדיון המובילים בארץ. יליד  קישינב מולדובה ומי שהקים את המחלקה לאקורדיון באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים ומלמד את הדור הצעיר לנגן בכלי המיוחד הזה.
הרכב הכליזמר שלו בן 6 נגנים וזמרת מפגיש בין סגנונות מוזיקליים מרחבי הגלובוס (צרפת, דרום אמריקה, רומניה ובלקן) לנגינת הכליזמר. ההרכב זכה בפרס למבצעי מוזיקה ע”ש דניאל בנימיני, מטעם שר המדע התרבות והספורט (2002).

יום א’ 17/12- להקת מריאצ’י ירושלים- “ערב מקסיקני”

ערב מקסיקני עם המריאצ’י הראשון והיחיד של ישראל.

מריאצ’י הוא סגנון מוזיקלי שהתפתח בגואדלחרה, חאליסקו (מקסיקו) המשלב חצוצרות וכינורות עם כלי פריטה ייחודיים וגם תלבושת מסורתית וכובעי סומבררו.*
להקת מריאצ’י ירושלים בניהולו המוזיקלי של יוחנן פרץ מנגנים מוזיקה יהודית בסגנון מריאצ’י ומשיקים צליל חדש וטרי שמגביר את הקשר בין שתי התרבויות דרך הכלים האופיינים של המריאצ’י.

לרפרטואר המקסיקאי החי והשמח הם מוסיפים קלאסיקות כמו “אני אשתגע”, “הללויה” (של ליאונרד כהן), “שלום עליכם” ועוד, כשהם מעניקים למוזיקה היהודית המסורתית טעם מקסיקני מעניין.

מריאצ’י ירושלים הוא המריאצ’י הראשון שהוקם ישראל, על ידי המוזיקאי יוחנן פרץ. המטרה שלו היא להכיר לקהל את הסגנון המיוחד, אשר שנוצר בגואדלחרה, חאליסקו (מקסיקו). מריאצ’י הוא סגנון מקסיקני מסורתי בו להקות משתמשות בתלבושות הכוללות מכנסיים עם כפתורי מתכת חובץ לגוף, מעיל בצורת טוררו, חגורת עור מיוחדת, עניבה וכובע עם קשית רחבה.
הכלים הנפוצים במוזיקת המריאצ’י הם הוויאולה (שהיא סוג של גיטרה בחמישה מיתרים ומאגר תגובה משולב), הגיטרון (שהוא סוג של גיטרה בעלת נפח גבוה יותר המשמשת ככלי בס) וכמו כן חצוצרות וכינורות. המריאצ’י מתאפיין בביצועים חיים ושמחים, אך באותו הזמן הוא יכול לכלול סוגים שונים של ז’אנרים מוזיקליים כמו בולרו, חורופו (קצבים ונצואליים), סון ועוד.

החדשנות של מריאצ’י ירושלים היא השילוב של הסגנון המקסיקני יחד עם מוזיקה יהודית. הם מוסיפים קלאסיקות כמו “אני אשתגע”, “הללויה” (של ליאונרד כהן), “שלום עליכם” ועוד, ובוחנים אותם בסגנון המריאצ’י. בכך הם מעניקים למוזיקה היהודית המסורתית טעם מקסיקני מעניין.

כיום הם מופיעים ברחבי הארץ והעולם, הם המריאצ’י הראשון שייצג את ישראל בפסטיבל הבינלאומי של המריאצ’י בשנת 2022 בעיר גואדלחרה, מקסיקו.

  • גוסטבו קיניונס (זמר)Gustavo Quiñones
  • נתן רוצ’ה (נגן וויאולה)Natan Rocha (Vihuela)
  • רותם תל שחר (כינור)Rotem Tel Shachar
  • ליאן כהן (כינור)Lian Cohen

שרה פרץ (כינור) Sarah Peretz

  • יועד פסטמן (חצוצרה)Yoad Fastman (Trumpet)
  • איתמר לוי (חצוצרה)Itamar Levi (Trumpet)

יוחנן פרץ (נגן גיטרון) Yochanan Peretz (Guitarron)

יום א’ 24/12 – אנסמבל חיבה והסולן דניאל סעדון במופע “חיבת הפיוט”

מביאה לקדמת הבמה את היצירה הישראלית-יהודית המקורית, ואת המוזיקה השורשית ממגוון עדות ישראל. התפתחות המוזיקה האמנותית ושירת הפיוטים בישראל הולידה קשת רחבה של יוצרים, מלחינים יהודים מארצות המזרח ומוסיקאים ישראלים בני זמננו. חלקם מוסיקאים יהודים שעלו ארצה מארצות המזרח וחלקם אמנים ישראלים בני דורות חדשים שנטמעו במוזיקה האותנטית ויצרו בה יצירות מופלאות. יחד יצרו מגוון עצום של רפרטואר ישראלי-יהודי איכותי שיסודותיו נטועים במוזיקה המזרחית האותנטית ויצרו ז’אנר שכולו מוזיקה אמנותית ישראלית-שורשית. זו התזמורת הראשונה בישראל המוקדשת ליצירה ישראלית מזרחית אמנותית.

האנסמבל יארח את הפייטן דניאל סעדון, שהתחנך על שירת הפיוטים היהודית של אביו החזן בבית הכנסת, ובחר למזגה כפי שאף זמר טרם עשה, בתוך לחנים ערבים וטוניסאים.
עמית שרון כלי הקשה ושירה

בס יודה אשש

גיל שפירא גיטרה ושירה.

אבימאיר צור – שירה

אלעד גבאי קאנון ושירה

דניאל סעדון – זמר סולן

כלי נשיפה -ליהוא בניאל

יערה בארי – קמנצ’ה

אור בראלי -לירה

נחמיה כהן – עוד
יום ד’ 27/12 – נגני תזמורת הרחוב הירושלמית – “קלאסית עם נשמה יהודית”
תזמורת הרחוב הירושלמית היא תזמורת קאמרית מקצועית הפועלת לחשיפת המוזיקה הקלאסית לקהלים חדשים על ידי נגינה בחללים לא קונבנציונליים ובמקומות ציבוריים.
בסדרה, אנסמבל מנגני תזמורת הרחוב הירושלמית, ייכנס מהרחוב לאולם ויבצע קונצרט שכולו מוזיקה אמנותית קלאסיות מגוונות שבכולן ניכרת השפעה יהודית- החל מהכליזמר, דרך נעימות ישראליות ועד למוזיקה ארצישראלית קלאסית אמנותית. יצירות מאת: ארנסט בלוך, פאול בן חיים, יהויכין סטוצ’בסקי וסרגיי פרוקופייב, הנודע כאחד המלחינים החשובים של המאה ה-20 וגם היחידי בקונצרט זה שאינו יהודי מבין המלחינים.
נגנים:

עידו אזרד – קלרינט

יני הוניגן, ברק שוסברגר -כינורות

איתמר רינגל – ויולה

יוני עציון – צ’לו

טינה רונקין – פסנתר

בתכנית:

סרגיי פרוקופייב – פתיחה על נושאים עבריים

ארנסט בלוך – מתוך “בעל שם”, II. ניגון

פאול בן חיים – חמישיית קלרינט

יהויכין סטוצ’בסקי – שש נעימות ישראליות

יואל אנגל – מתוך סוויטת “דיבוק”
יום א’ 31/12 אמיל אייבינדר ולהקתו – כליזמר חובק עולם

אמיל אייבינדר הוא מנגני האקורדיון המובילים בארץ. יליד  קישינב מולדובה ומי שהקים את המחלקה לאקורדיון באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים ומלמד את הדור הצעיר לנגן בכלי המיוחד הזה.
הרכב הכליזמר שלו בן 6 נגנים וזמרת מפגיש בין סגנונות מוזיקליים מרחבי הגלובוס (צרפת, דרום אמריקה, רומניה ובלקן) לנגינת הכליזמר. ההרכב זכה בפרס למבצעי מוזיקה ע”ש דניאל בנימיני, מטעם שר המדע התרבות והספורט (2002).

אנסמבל אמיל אייבינדר בהשתתפות:

אמיל אייבינדר – אקורדיון

אברהם שוואב – חליל פאן

פבל לוין – כינור

מתן מזרחי – בס

וירה לוינסקי – הנחיה ושירה

מטעם שר המדע התרבות והספורט (2002).

 

 

צילום: נתי כהן

שתפו את הכתבה

תגובות

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כתבות נוספות

הספריה כוללת תכנים המונגשים באמצעות הנגשה קולית ושפת הסימנים לצד תכנים העוסקים בעולמם של אנשים עם מוגבלויות

כ׳ בכסלו ה׳תשפ״ד – 03/12/2023

מחזמר שהוא סיפור חייו של הבאבא סאלי עם מוזיקה מקורית של שלמה בר איש “הברירה הטבעית” בחגיגות ה 80 שלו!

כ׳ בכסלו ה׳תשפ״ד – 03/12/2023

הסונטות של מנדלסון הן לא רק מפסגות הרומנטיקה הגרמנית לעוגב, אלא מאבני הדרך של ספרות העוגב בכלל. מנדלסון למעשה יוצר צורה חדשה בכתיבה לעוגב

כ׳ בכסלו ה׳תשפ״ד – 03/12/2023

בימים שכולנו מחפשים אופטימיות ותקווה, התאחדו הזמרים והיוצרים ישי לפידות, מוטי וייס, חיים פורטל ודיוויד טויב לביצוע מחודש של השיר “ביום ההוא” של הזמר והיוצר חיים פורטל

כ׳ בכסלו ה׳תשפ״ד – 03/12/2023

אפי בניה, המנהל האמנותי של “ימי הולגאב”: “בתוך כל העצב והכאב העמוק של כולנו, ומתוך הרצון להמשיך ולחזק את החוסן שלנו – פסטיבל הולגאב

י״ח בכסלו ה׳תשפ״ד – 01/12/2023

הסרט “התזמורת” מביא לראשונה את סיפור תחנת הרדיו “בית השידור הישראלי” שהפכה להיות קול ישראל בערבית. עם קום המדינה ועליית היהודים

י״ח בכסלו ה׳תשפ״ד – 01/12/2023

הילדים.ות שיבקרו בגלריה במהלך חג החנוכה יקבלו הזדמנות לחקור ולהאיר את התכונות השונות שמשקפות גבורה על פניה השונות ואת החיבור

י״ח בכסלו ה׳תשפ״ד – 01/12/2023

אליסה בארץ הפלאות’ מאת דוד זבה ובבימויו של גדי שכטר יום שני | 11/12 | 10:00 ‘מה עושות האיילות?’ בניהולו המוסיקלי של ערן זהבי

י״ח בכסלו ה׳תשפ״ד – 01/12/2023

מנצח – ניתאי ראך צ׳לו – הלל צרי, מרק לברי – ״על נהרות בבל״ לתזמורת מיתרים יוזף היידן – קונצ׳רטו לצ׳לו מס׳ 1 בדו מז׳ור יוזף היידן – סימפוניה מס׳ 49

י״ח בכסלו ה׳תשפ״ד – 01/12/2023

בית הקונפדרציה ע”ש חיים גורי בירושלים יקיים בסוף דצמבר סדרת אירועי מוזיקה ייחודית בשם “ימי העוד”

ט״ו בכסלו ה׳תשפ״ד – 28/11/2023

בימים קשים אלו, בצל המלחמה ועל מנת להראות מעט מין האור, חנות מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב מציגה את קולקציית החנוכיות לחג הקרב

ט״ו בכסלו ה׳תשפ״ד – 28/11/2023

שש קרמיקאיות מיישובי הערבה התיכונה, פתחו את מבני הסטודיו שלהן ללא תשלום, לאמניות נוספות מכל הארץ, לקהל הרחב, ולתושבי העוטף המתארחים

י״ד בכסלו ה׳תשפ״ד – 27/11/2023

לא קל למצוא את המילים לתאר את מה ששמענו מאלו שיודעים ומאלה שהיו עדים למעשים, לרציחות, להרג ולאונס של חמאס כאן ב-7 באוקטובר

י״ד בכסלו ה׳תשפ״ד – 27/11/2023

להקת המחול ורטיגו חוזרת להופיע עם יצירתה הידועה של נעה ורטהיים- “מאנא”, שעלתה לראשונה ב-2009. במהלך החזרות ובשלב היצירה אף אחד לא שיער

י״ד בכסלו ה׳תשפ״ד – 27/11/2023

השנה: במתכונת מצומצמת ותוכנית המציבה בקדמת הבמה מוזיקאים ישראלים מצוינים, יהודים וערבים, לשלושה ימים של קונצרטים משובחים

י״ג בכסלו ה׳תשפ״ד – 26/11/2023

בהשראת ימים מורכבים אלו, כשפחד וחוסר אונים שולט, והלב השבור רוצה תשובות ונחמה – משחרר משה קליין סינגל חדש שמבטא במילותיו את התחושות

י״ג בכסלו ה׳תשפ״ד – 26/11/2023

כחלק מהפעילות השתתפו במיזם ארצי “לאסוף את השברים”, לזכר נרצחי ה-7 באוקטובר, בהכנת פרפרים מפסיפס, בהדרכת האמנית דליה מטמון בגלריית “מטמון בערבה”

י׳ בכסלו ה׳תשפ״ד – 23/11/2023

הזמר והיוצר יוסי פריד משחרר סינגל קליפ חדש ומושקע, אותו אף הלחין, בטעם יחודי ומסקרן, העיבוד וההפקה המוזיקלית של מנחם פרידמן

ט׳ בכסלו ה׳תשפ״ד – 22/11/2023

מרכז כיוונים מציע זו השנה השנייה, מלגת לימודים לסטודנטים שלומדים במוסדות שאינם מוכרים במל”ג. המלגה, בגובה 5,000 ₪ עד 10,000 ₪

ח׳ בכסלו ה׳תשפ״ד – 21/11/2023

ברוכים הבאים לאתר "עולם התרבות"-אתר החדשות המרכזי לתרבות ואומנות יוצרת

הרשמו לאתר

שם פרטי*
שם משפחה*
אימייל*
טלפון
שם משתמש(באנגלית בלבד)*
סיסמא*
אימות סיסמא*
דילוג לתוכן